Lustrum skireis

Alleen maar pieken! Met deze slogan in gedachte zullen we op 27 januari s ’avonds laat in de bus stappen richting Frankrijk; We gaan namelijk naar Risoul! Onderweg zullen we ons uiteraard niet vervelen en een feestje bouwen in de bus. Iedereen zal ook voorzien worden van een goodiebag met daarin een supermooie exclusieve wico trui en andere goodies die van pas komen tijdens de reis.

Als we de ochtend daarna aankomen kunnen alle skiërs en snowboarders meteen de piste op. Het skigebied heeft meer dan 185 kilometer aan pistes, voor alle niveaus (groen, blauw, rood en zwart). Verder zijn er 43 skiliften, 8 funparken en 17 km aan loipe om te langlaufen.

Naast het skiën gaan we natuurlijk ook uitgebreid après skiën! Risoul staat bekend als een hotspot voor studentenreizen dus er zijn veel grote uitgaansplekken, zoals de welbekende Yeti bar. Ergens wat gaan eten of een biertje drinken tussen de middag kan ook bij een van Risouls gezellige restaurantjes. Er zijn meer dan genoeg bars en discotheken waar je goed kan escaleren.

Als lustrum wintersportcommissie gaan we zelf ook activiteiten organiseren om het lustrum gevoel en alle gezelligheid van RSG naar Risoul mee te nemen. Dat zal des te meer aanwezig zijn omdat er zowel leden als reünisten mee op wintersport gaan.

Met 185 kilometer aan pistes, genoeg bars en restaurants, en natuurlijk met het RSG, lijkt niets ons meer in de weg te staan om een fantastische reis te beleven!

FAQ

Hoe zit het met de nieuwe maatregelen?

De Franse overheid heeft sinds kort de 2G regel ingevoerd. Waar de overheid op dit moment naar kijkt is je type vaccinatie en hoe lang geleden je laatste vaccinatie is. Is je vaccinatie meer dan 7 maanden geleden geweest op het moment dat we op wintersport gaan? Dan heb je een boosterprik nodig. Heb je het Jansen vaccin? Dan heb je ook een boosterprik nodig. Als je 6 maanden voordat wij op wintersport gaan corona hebt gehad, dan zit je goed en heb je geen boosterprik nodig.

Als je verder nog vragen hebt, neem contact op met iemand van de wintersport commissie! Wij hebben een document gemaakt waar alle huidige regels duidelijk instaan.

Kunnen wij ondanks corona alsnog op wintersport gaan met RSG?

Op dit moment kunnen we ondanks corona alsnog op wintersport in Frankrijk. Zodra dit veranderd sturen wij jullie een update.

Skiën is niet helemaal mijn ding, is het ook mogelijk om te snowboarden?

Jazeker! Het is inderdaad mogelijk om te snowboarden.

Wat als ik nog nooit heb geskied of gesnowboard?

Dat is helemaal prima! Er worden ski en snowboardlessen voor elk niveau aangeboden in Risoul.

Ik ben niet echt van het skiën of snowboarden, is op wintersport gaan met RSG ook iets voor mij?

Je hoeft niet te skiën als je op wintersport gaat! Er is ook een groepje dat alleen meegaat voor de après-ski. Er zijn ook anderen dingen die je kunt ondernemen als je daar bent incl. bowlen, langlaufen en snowmobiles huren. Dus als je zin hebt om de bergen in te gaan en te genieten van de sneeuw ook al ben je niet helemaal fan van skiën of snowboarden, dan is de wintersportreis alsnog iets voor jou!

Evenement details